Het digi-lab verzorgt workshops, clinics, lessen, cursussen en projectondersteuning voor leerlingen, studenten en volwassenen op locatie.
Onder leiding van een ervaren iCoach werken we in kleine groepen samen om ideeŽn, ervaringen en leerprocessen met digitale hulpmiddelen vorm te geven en aan elkaar te presenteren.
We streven naar een goede aansluiting op projecten en onderwerpen die op dat moment een hot item zijn binnen de organisatie.
Laatste activiteit:
Robotfeest
Fijne feestdagen en een goed 2021
Happy NewYear filmpje
In de planning: een boek over programmeren met Scratch

Wat kun je maken in het digi-lab?

stop motion animaties 2d en 3d, bewegende plaatjes, speelfilmpjes, interviews, digitale prentenboeken, stripverhalen, slideshows, fotocollages, hoorspelen, zelfgeschreven multimediale musicals,
programmeren in ScratchJr, Scratch Blockly en Tickleapp: je eigen games, muziek en interactieve verhalen (ook met Lego WeDo, Picoboard, Micro:bit en MaKeyMaKey, robotjes en Arduino-bordjes)
eigen ontwerpen voor de 3D printer

Het digi-lab komt naar je toe!

Het digi-lab neemt alle benodigde analoge en digitale productiemiddelen mee naar de locatie.
Voordelen:
Een optimale werkplek: De organisatie bepaalt waar gewerkt wordt.
Meteen aan de slag: Alle digitale apparatuur staat precies afgesteld op de benodigde specificaties van het werk.
Minimale voorbereidingstijd: De organisatie hoeft alleen het meubilair klaar te zetten.

Kom naar het digi-lab!

Het digi-lab heeft ook een eigen lesruimte in het midden van Nederland. Deze is goed bereikbaar met de trein. Er is plaats voor workshops aan groepen van max. 8 tot 10 personen. Dit is afhankelijk van de activiteit.


Het digitale gereedschap kan beweging, geluid, beeld en tekstmanipulatie toevoegen aan het palet van uitdrukkingsmogelijkheden.
Het digi-lab werkt met open-source en freeware programma's, zodat probleemloos kan worden verder gewerkt zonder extra kosten.
De resultaten worden op dropbox gezet, zodat de klant ze kan downloaden en plaatsen op de eigen website, elo, server of intranet.

Het digi-lab is er voor:

basisscholen, brede scholen, naschoolse opvang, weekendscholen, summerschool, zomerkamp, hoogbegaafden, voortgezet onderwijs, pabo's, lerarenopleidingen
buurthuizen, jongerenwerk, welzijnsinstellingen, scouting, bibliotheek, kunst- en cultuureducatie, techniekeducatie, fablabs, mediawijsheideducatie
bedrijfsworkshops, beurzen, feesten, verjaardagspartijtjes en evenementen